Веб страната се вчитува ...

За PDM

Геомембраната е водоотпорна мембрана која ефикасно ги решава проблемите со влагата и го зголемува животниот комфорт во зградата. Нејзините јаки и флексибилни гнезда даваат отпор на механичките влијанија кои се предизвикани од надворешната страна на објектот и земјата, избегнувајќи било каква штета на внатрешната страна на геомембраната и yидовите. Отворите со воздух кои се создадени од гнездата на геомембраната меѓу земјата и градежните делови кои се обложуваат, како на пример подрумски ѕидови или подови, е идеално за било каков вид на дренажа.

Гнездата на геомембраната се отпорни на компресија дури и повисока од 180кНм² и континуирано одржува воздушен простор од 5.3 л/м2 помеѓу ѕидовите или подовите на зградата и гнездата. Овој простор е доволен за дренажа на водата од дождовите или подземните води, како што е доволно и за испарување на влагата ако има соодветен систем за вентилација.

Геомембраната може да се најде во две бои црна и кафеава.

КАДЕ СЕ УПОТРЕБУВА ГЕОМЕМБРАНАТА

Заштита на подрумските ѕидови и бетонската подлога

Подземните делови од зградите мора да бидат заштитени од подземни води и влага најмногу од сигурносни причини. Кога рѓата влијае на појачувањето на бетонската структура истотака влијае и на структурата на системот, а тоа може да биде опасно за стабилноста на зградата особено во кризни ситуации како земјотреси. Затоа, темелите и подрумите мора да бидат заштитени и водоотпорни. Составот на геомембраните кој е доста флексибилен, апсорбира механички влијанија кои потекнуваат од подземните делови како што се камењата и чакалот и спречува било каква штета на хидроизолацискиот слој. Во текот на постојниот век на зградата геомембраните продолжуваат да ги заштитуваат подземните ѕидови и против нападите на корените и повеќето хемикалии кои се наоѓаат во земјата и можат да бидат доста штетни за подземните делови од зградите.

Внатрешно репарирање на ѕидовите оштетени од влага и мувла

Ако подрумите не се коректно заштитени од влага од надворешната страна,ѕидовите стануваат влажни и се појавува мувла, а тоа не може да се репарира така едноставно со само со пребојување на ѕидовите или премачкување со премаз од внатрешната страна. Ако геомембраната е поставена заедно со нова облога од гипс картон или премаз, финалниот изглед на yидот ќе биде чиста и мазна.

Внатрешно репарирање на подните оштетувања предизвикани од влага и мувла

Мувлата е проблем исто така кој ја погодува и земјената плоча од зградата. Ако не се направи систем за водоотпорност за време на конструктивниот период, штетата и деформациите ќе се појават во завршната фаза на земјената плоча. Геомембраната е идеален материал за внатрешно спречување на влага и мувла на подовите во секој станбен објект.

АПЛИКАЦИЈА НА ПРОИЗВОДОТ

Геомембраната лесно се монтира, независно од атмосферските услови и влијанија а се соединува преку арбитража и совпаѓање на гнездата. Материјалот е лессен и издржлив и доста погоден за транспорт и пренесување. Се користи наместо подложен бетон, заштедува значителни средства и го скратува градежниот процес.

ЕКО - ОДГОВОРНОСТ

Геомебраната е изработена од ХДПЕ за кој се смета дека 85% од неговиот состав може да се рециклира. Хемиски е инертен, така што нема продукти или соединенија кои може да го активираат и да прават реакции. Цел производствен отпадок се рециклира.

БЕНЕФИЦИИ НА ГЕОМЕМБРАНАТА

Откако ќе се постави, геомембраната обезбедува:

  • Маханичка заштита на постојната хидроизолација
  • Заштита од влага на конструкцијата
  • Дренажа на атмосферските води во подрумските ѕидови
  • Обезбедува сушење на влагата надвор од конструкцијата
  • Ја подобрува звучната и термо-изолацијата
  • 30 years guarantee of the material under normal conditions
  • По поставување на геомембраната се добива независна водоотпорна мембрана која продолжува да функционира дури и при формирање на пукнатини во конструкцијата
  • Присуството на воздушен слој обезбедува израмнување на парцијалниот и хидростатскиот притисок
  • 30 год. Гаранција на материјалот при нормални услови
  • Може да се воведе во конструкцијата при секакви временски услови и штом се воведе веднаш стапува во функција.

За Нас

Престол Груп е компанија основана во 2007 година. Нашата примарна дејност е трговија со гранулат. Следејќи го глобалниот тренд на градежништвото и побарувачката на градежните фирми се одлучивме за проширување на компанијата и создавање на еден асортиман на производи за градежништво кои стануваат неопходни за соодветна и сигурна заштита на вашиот проект.

Нашиот главен производ е Prestol Dimpled Membrana-PDM,мембрана која е изработена од висококвалитетен HDPE, и е докажан со својот квалитет на пазарот на водоотпорни материјали.

Нашите вработени кои се значаен дел од производствениот процес,се соодветно обучени за тој процес да тече непречено и да се добие крајниот продукт PDM,со висок квалитет и без аномалии.

Независно дали станува збор за вашиот дом или за некој поголем градежен проект,со нашето знаење,искуство и веќе докажан производ може да ви ја обезбедиме потребната заштита за вашиот проект.

Престол груп е следбеник на компанијата Кофриз, семејна компанија која е основана во 1990 година и веќе 25 години е водечка компанија македонскиот и поширокиот пазар во производство на повеќе видови на грејачи. Долгогодишното искуство е гаранција за високата професионалност на нашите вработени и врвниот квалитет на сите производи што се произведуваат во компанијата. Нашите греачи имаат широка примена во пластичарската, гумарската, хемиската, чевларската, прехрамбената индустрија како и насекаде каде што е потребно загревање и контрола на греењето.

Нашата идеологија не е да бидеме добри, туку најдобри во производството на материјали за градежништво, со цел да ви ја понудиме Вам, клиентите, најдобрата заштита за вашите проекти и домови, и кон тоа целиме !


Престол Груп.
Моински Пат бб
Гевгелија, Македонија
T: +389 78 238 465
T: +389 34 215 836
email: info@prestol.com.mk

Контакт